Kirkelig vielse

Alle brudepar taler med præsten før deres kirkebryllup.  I vælger salmer sammen med præsten og drøfter alt det praktiske i forbindelse med vielsen. Præsten forbereder vielsestalen ud fra jeres samtale. Samtalen kan også være en anledning til at tale om, hvad det betyder for netop jer at få jeres ægteskab velsignet i kirken.

Jeres kærlighedshistorie
Mødet med præsten er en mulighed for at tale om det, som er væsentligt i jeres liv og forhold. Midt i de mange praktiske forberedelser før brylluppet, kan samtalen blive en god anledning til at få talt om det, som binder jer sammen. I kan fortælle om jeres liv og måske jeres kærlighedshistorie. Ikke kun jeres kærlighed til hinanden men også jeres livshistorier, og hvad de indeholder af glæde og smerte.

Præsten har tavshedspligt og erfaring med at tale med par. Hvis noget bekymrer jer før den store dag, har I også mulighed for at bringe det ind i samtalen. Samtalen kan også handle om Guds kærlighed og om kristen tro og håb.

Meget mere  om det skal i huske, samtale med præsten, vielse i det fri, bryllupssalmer, sådan foregår et bryllup, kirkelig velsignelse, skikke og traditioner ved et kirkebryllup her.

Overvejer I at blive viet i kirken, kan I se en video om, hvordan det ofte foregår her .